2009-08-07 00:25:43• hírek • Szatmar.ro

Mozgalmas, tét nélküli visszavágók

Gólnak ezúttal örülhettek a kispesti
Gólnak ezúttal örülhettek a kispesti

A Steaua idegenben is nyert és továbbjutott, a Honvéd ikszelt a Fenerbahcéval.

A labdarúgó Európa-liga harmadik selejtezőkörének visszavágóin elmaradt a csoda, már ami a magyar illetve román csapatokat illeti. A Steaua egy gyenge első félidő után fordítani és nyerni tudott a Motherwell otthonában, míg a Kispest egy sor ziccert elpuskázva végül a döntetlennek is örülhetett a Fenerbahce ellen.

A hazai három gólos győzelem és a skót kiscsapat által mutatott játék arra késztette Cristiano Bergodit, hogy több alapemberét, Tatarasanut, Golanskit, Székelyt és Surdut is pihentesse a visszavágón, helyüket Zapata, Ninu, Nicolita és Bibiskov vette át. A román csapat azonban csak takaréklángon égett az első félidőben, amikor a lelkes skótok uralták a játékot, Slane, Sutton, Murphy és Forbes révén egy sor helyzetet dolgoztak ki, Zapatának volt dolga bőven a kapuban. Sőt, a mindössze 20 esztendős Forbes a 17. percben egy távoli bombával meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak.

A Motherwell játékosai gyorsabbnak, határozottabbnak, magabiztosabbnak és technikásabbnak tűntek, mint az első meccsen és a második félidőt is egy nagy helyzettel nyitották. Ám a szünetben Bergodi ismét fel tudta rázni övéit, az 54. percben pedig Stancu tört be Rudy tizenhatosára, buktatták, az ezért megítélt büntetőt P.Marin értékesítette. Bár utána Zapatának még egy nagy bravúrt be kellett mutatnia Murphy lövésénél, a bekapott gól egyre inkább megfogta a fiatal skót együttest. Lelkesedésük a 67. percben tört meg végleg, amikor Stancu 27 méterről egy bődületesen nagy gólt szerzett. A 84. percben a fiatal csatár ismét betalált, ám ekkor a Steaua győzelme már rég nem volt veszélyben. A továbbjutása pedig talán soha.

 

Finoman szólva sem számított a párharc esélyesének a Honvéd a Fenerbahce ellen, az isztambuli 5-1-es vereség után már csakis a becsület volt a tét a kispestieknek. Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, egy perccel később azonban Andre Santos előnyhöz juttatta a vendégeket. Mindezt a 9. percben, nem kezdődött tehát valami jól a visszavágó sem. Újabb egy perccel később Macko egyenlíthetett volna, ám bombája a kapufán csattant. Amikor a Fenerbahce kezdte átvenni az irányítást, az utolsó emberként szabálytalankodó Bilica miatt emberhátrányba került.

A Honvéd több mint egy órát játszhatott előnyben, nem csoda, hogy, főleg a második félidőben,

átvette az irányítást. Sorra alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, ám Volkanon nem tudtak kifogni, vagy pontatlanul céloztak. A 87. percben aztán Fritz Attila mégiscsak megszerezte az egyenlítő találatot, sőt, Zsolnai a győzelemhez is közel állt, ám kihagyta a Honvéd sokadik ziccerét. Ezzel egy kör után máris búcsúzott Puskás Ferenc egykori csapata, de legalább megmutatta, tud szépen is játszani.

Eredmények:

Motherwell - Steaua 1-3 (1-6)
gólok: Forbes (17.), illetve P.Marin (54., tizenegyes), Stancu (67.,84.)

Honvéd - Fenerbahce 1-1 (2-6)
gólok: Fritz (87.), illetve Andre Santos (9.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: